ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

2019-07-24

Πολύ καλός αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο σε γενικές γραμμές σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές αυτής καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Έτσι λοιπόν αυτή θα ξεκινήσει με αίθριο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας με κάποιες αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά ηπειρωτικά. Στα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα στο νότιο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελ/νησο αναμένεται οι νεφώσεις να είναι λίγο πιο πυκνές και δεν αποκλείεται πολύ νωρίς το πρωί να έχουμε κάποιες ψιχάλες ή και πολύ ασθενείς τοπικές βροχές. Από κει και πέρα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν ταχέως αλλά η συννεφιά σε αυτές τις περιοχές θα παραμείνει μέχρι και το μεσημέρι με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι και μετά η ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα με απουσία νεφώσεων έως και το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b. ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που θα φτάνει και τα 6b.

Η θερμοκρασία θα συνεχίζει να βρίσκεται σε φθινοπωρινά επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 - 24 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 12 - 26 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 - 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 - 22 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 - 26 βαθμούς Κελσίου.