ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5/12/17

2019-07-27

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα. Παρ'όλα αυτά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, βορειοανατολική Πελοπόννησο, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και Κρήτη που θα δώσουν προς το απόγευμα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ηπειρωτικά και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά (>500μ. σε Στερεά και >700μ σε Πελοπόννησο). Μέχρι το απόγευμα πάντως θα πρέπει να εκδηλωθούν βροχές και χιονόνερο μέτριας έντασης σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, πιθανώς ανατολικά της Εύβοιας και Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των νησιών (>450 - 500μ.). Κάπως πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης (>800μ.)

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και σταδιακά 6-7b. και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4-5b.

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 - 9 βαθμούς, στα δυτικά από 0 - 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 - 12 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 - 14 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 - 13 βαθμούς Κελσίου (στο βορειοανατολικό Αιγαίο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου). Από το απόγευμα και μετά αναμένεται σημαντική περαιτέρω πτώση κατά 6-8 βαθμούς Κελσίου.