ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-02-2019

2019-07-27

Περιορίζεται σταδιακά η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Παραμένουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-02-2019

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις ενώ μόνο στην Θράκη το απόγευμα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στον Έβρο. Στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Πελ/νησο θα έχουμε νεφώσεις που θα δίνουν χιονοπτώσεις αρκετά αξιόλογες μέχρι και τα πεδινά. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελ/νησο και θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις στο Ιόνιο 6-7bf. και από ΒΑ διευθύνσεις στο Αιγαίο με ένταση 8-9bf.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -7 έως 6 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 6 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 4 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας προς το πρωινό της Κυριακής θα έχουμε συννεφιά που θα δίνει βροχές ασθενούς - έως μέτριας έντασης στα πεδινά - παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις από τα 150-200μ. και πάνω στα β.π. και τα δ.π. του λεκανοπεδίου. Μάλιστα δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί πρόσκαιρη χιονόπτωση να παρατηρηθεί και λίγο χαμηλότερα. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού ενώ νοτιότερα θα έχουμε σπαστό καιρό με ενδιάμεσα διαστήματα ασθενούς βροχόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7-8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας