ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/06/2018

2019-07-27

Τις πρωινές ώρες η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σημαντική όμως εξαίρεση θα αποτελούν τα ανατολικότερα κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, οι Σποράδες και ίσως τα νότια παράκτια της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική) όπου εκεί η ημέρα θα ξεκινήσει με βαρυσσυνεφιά που θα δίνει αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επιδεινωθεί όμως στην Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο όπου και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά πολύ ισχυρές (δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις ή και πλυμμηρικά φαινόμενα). Ουσιαστική βελτίωση του καιρού περιμένουμε αργά το βράδυ προς την αλλαγή της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4-6b. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 - 24 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 14 - 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 - 28 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 - 28 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 - 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αύριο Κυριακή περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια. Βαθμιαία προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις που ίσως αφήσουν τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά του νομού. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4-5b. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 - 28 βαθμούς Κελσίου. Συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης: 0%

Στην Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή περιμένουμε αρχικά νεφώσεις που τις πρωινές ώρες ίσως αφήσουν κάποιες βροχές κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Στην συνέχεια αναμένουμε βελτίωση του καιρού με λίγες μόνο νεφώσεις. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5b. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 - 25 βαθμούς Κελσίου.