ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 28-02-2019

2019-07-27

Πολύ καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας καθώς τα φαινόμενα θα απουσιάζουν και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό και λίγες τοπικές συννεφιές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες οπότε δεν αποκλείεται το πρωί να εκδηλωθούν λίγες τοπικές και ασθενείς βροχές κυρίως στην δυτική Κρήτη με γρήγορη όμως βελτίωση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 5bf. που σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ δειυθύνσεις μέχρι 7bf.), βαθμιαία όμως θα στραφούν σε ΔΝΔ (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση.

Ο υδράργυρος σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε τις πρωινές ώρες νεφώσεις που γρήγορα θα δώσουν την θέση τους σε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας