ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-02-2019

2019-07-27

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά αυτής την πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ισχυρούς βοριάδες και τις τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-02-2019

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενές χιονόνερο στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα περιμένουμε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελ/νησο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Περισσότερες φαίνεται πως θα είναι οι βροχές στην Κρήτη οι οποίες όμως μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΑ διευθύνσεις 5-6bf. και στο Αιγαίο ισχυροί γύρω στα 6-7bf.

Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη 6 έως 12 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα γύρω ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 5-6 και στα ανατολικά 7bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέχρι 5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας