ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 04/02/2019

2019-07-27

Αρκετά μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένη και ενδεχομένως θα δώσει πολύ τοπικά και ασθενή γενικά φαινόμενα σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία κεντρική Στερεά, και βόρεια Πελ/νησο κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις στο Ιόνιο 6-7 και τοπικά στα νότια 8bf. και στο Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις 5-6bf. και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο μέχρι 7bf. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ 4-5bf.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις 3-4bf. που βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας