ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03/02/2019

2019-07-27

Άκρως ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας καθώς οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελείωσει με γενικά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθώς θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες αραιές νεφώσεις. Κάπως πιο αυξημένη συννεφιά περιμένουμε στην βορειοδυτική και βόρεια χώρα οπότε μέσα στην ημέρα ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές και ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις 6-8bf. και στο Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις 5-7bf. 

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια χώρα. 

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ μέχρι 5bf. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας