ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-02-2019

2019-07-27

Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αρκετές βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές, οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ηπειρωτικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-02-2019

Στο Ιόνιο, τα δυτικά της Ηπείρου, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις που ίσως αφήσουν πρόσκαιρες τοπικές και ασθενείς βροχές κυρίως στην Ήπειρο. Στην Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες που θα δώσουν τοπικές και ασθενείς κατά βάση βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά - παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Θράκη από τα 100μ. και πάνω, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία από τα 300-400μ. και πάνω και στην δυτική Μακεδονία από τα 300μ. και πάνω. Στις υπόλοιπες περιοχές και συγκεκριμένα στην κεντρική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, την βορειοανατολική Πελ/νησο, τις Κυκλάδες και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές που κατά περιόδους θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα ενώ μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανοιχτά του Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Βοιωτία από τα 150-200μ., στην Εύβοια από τα 250-300μ. και στην βορειοανατολική Πελ/νησο από τα 450-500μ. καθώς επίσης και στα ορεινά της Κρήτης από τα 800-900μ. Χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειωθούν και στην Θεσσαλία από τα 300μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΑ διευθύνσεις 6-7bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9bf.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 8 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που θα δίνει βροχές πιο αξιόλογες στα βόρεια του νομού. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και τα Γεράνεια Όρη από τα 500μ. και στην Πεντέλη από τα 600μ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις στα 7-8 και τοπικά 9bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ ενδέχεται μετά το μεσημέρι να σημειωθεί ασθενές χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από τα 400μ. και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας