ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/02/2019

2019-07-27

Περιορίζονται τα φαινόμενα την Πέμπτη στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα ενώ οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο παραμένουν. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/02/2019

Στην δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα θα έχουμε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, την βορειοανατολική Πελ/νησος και τις Κυκλάδες θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με βροχές μέτριας έντασης και αξιόλογες χιονοπτώσεις πάνω από τα 200μ. στην Βοιωτία, πάνω από τα 300μ. στην Εύβοια και πάνω από τα 500-600μ. στην Αττική και την βορειοανατολική Πελ/νησο. Γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου μέχρι και το τέλος της ημέρας θα εκδηλώνονται αξιόλογες βροχές που κατά διαστήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη από τα 900-1000μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις στο Ιόνιο 6-7bf. και από ΒΒΑ διευθύνσεις στο Αιγαίο 7-8 και τοπικά 9bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη νωρίς το πρωί περιμένουμε συννεφιά που θα δώσει βροχές μέτριας έντασης στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 500-600μ. και πάνω. Στην συνέχεια προβλέπεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις 7-8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας