ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2019

2019-07-27

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές περιμένουμε την Τετάρτη στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Παράλληλα οι βοριάδες θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2019

Στην βόρεια Ελλάδα, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελ/νησο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους και κατά περιόδους θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα. Σταδιακά όμως από το μεσημέρι και μετέπειτα, τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα νότια νησιωτικά τμήματα και μέχρι το τέλος της ημέρας θα επηρεάζουν μόνο την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρώτο μισό της ημέρας στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Στερεάς από τα 500μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις με ένταση 7-8bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 7-8bf.

Ο υδράργυρος σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημάδια εξασθένισης και μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και τα Γεράνεια Όρη από τα 800-900μ. και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 7-8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας