ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-04-2019

2019-07-29

Αρκετά καλό καιρό περιμένουμε στην χώρα μας την Τρίτη τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας όπου η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Σταδιακά από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν αποκλείεται στην ανατολική Μακεδονία και τις βορειότερες περιοχές της Θράκης (κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία) να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές το απόγευμα. Νωρίς το πρωί υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοανατολικά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δίαφορες διευθύνσεις 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις 5-6bf.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και έτσι θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα αναμένονται αραίες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και στα ανατολικά μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε αίρθιο καιρό με αραίες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας