ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01/2019

2019-07-27

Κακοκαιρία περιμένουμε το Σάββατο στα περισσότερα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα με τοπικά ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01/2019

Από πολύ νωρίς το πρωί στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Πελ/νησο, την Στερεά, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου περιμένουμε βροχές που κατά περιόδους θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα ενώ καταιγίδες θα εκδηλώθουν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Από το απόγευμα και μετέπειτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στα νησιά του Ιονίου και σε όλα τα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, τα βορειότερα τμήματα της Κρήτης και αργά την νύχτα και στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου, ενώ στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς και στα νότια της Θεσσαλίας οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, (ενδεικτικά: Πελ/νησος >900-1000μ., Στερεά >300-400μ., Θεσσαλία >200-300μ.).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις 5-6bf. και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέει ΝΝΑ άνεμος εντάσεως 4-5bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -12 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε κακοκαιρία το πρώτο μισό της ημέρας με βροχές που κατά περιόδους θα είναι έντονες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και το βράδυ θα σταματήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (>900μ.), στον Κιθαιρώνα και στα Γεράνεια Όρη (>800μ.) Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις νωρίς το πρωί και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας