ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-03-2019

2019-07-27

Περιορίζεται ο άστατος καιρός την Κυριακή στην χώρα μας καθώς τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν μέσα στην ημέρα και τελικώς θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03/03/2019

Το πρώτο μισό της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό οπότε θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αναμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6bf.

Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 11 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οπότε νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Στην συνέχεια αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf. και στα ανατολικά μέχρι 5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει ασθενώς στα γύρω ορεινά, χωρίς να λείψουν πάντως τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας