ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-04-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2019-07-29

''Ποδαρικό'' με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κάνει ο Απρίλης, καθώς την πρώτη του ημέρα περιμένουμε αίθριο καιρό τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα νησιωτικά τμήματα και μόνο στην Κρήτη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7bf. Ο υδράργυρος σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Δευτέρα περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

  Την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε σχετικά καλό καιρό, δεν θα λείπουν όμως οι νεφώσεις στην κεντρική την δυτική και την βόρεια χώρα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πολύ τοπικές και ασθενείς βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές καθώς επίσης και στην δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι και τις δύο ημέρες θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 4bf. και στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέχρι 7bf. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

  Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καλός καιρός θα επιμείνει μέχρι την Πέμπτη καθώς την Παρασκευή περιμένουμε μερική μεταβολή του καιρού που θα απασχολήσει την βόρεια Ελλάδα με βροχές τοπικού χαρακτήρα και μέτριας έντασης. Παράλληλα οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά, ανεβάζοντας αρκετά τον υδράργυρο κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Όπως όλα δείχνουν, το Σ/Κ περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα. Λεπτομέρειες για την καιρική αυτή εξέλιξη τις επόμενες ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα μας. Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!! 

Επιμέλεια πρόγνωσης - εκτίμησης: Ιωάννης Μπουσάκας