ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-04-2019

2019-07-29

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στις περισσότερες περιοχές την Δευτέρα καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα κινηθεί προς την χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νοτιοανατολικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 08/04/2019

Κατά την διάρκεια της νύχτας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα επιμείνουν έως και το τέλος της ημέρας, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πάντως θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 5-6bf. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά που θα δώσει τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου. Πολύ γρήγορα πριν το μεσημέρι αναμένεται σοβαρή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικής χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες ενώ από κει και έπειτα θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε από την αρχή της ημέρας αξιόλογες βροχές που προς το μεσημέρι θα ενταθούν ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας