ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. που αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς (τοπικά και 37 βαθμούς), στα δυτικά από 19 έως 39 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 40 βαθμούς (τοπικά και 41 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και στον Σαρωνικό θαλάσσια αύρα με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου (πρόσκαιρα ίσως και 40 στα δυτικά προάστεια).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με διάσπαρτες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας