Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 09-09-2019

2019-09-08

Παρόμοιες σχεδόν καιρικές συνθήκες με αυτές της Κυριακής αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς υπάρχει πιθανότητα αστάθειας στα δυτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι (ιδίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα) ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Δευτέρα 09/09/2019

Στην αρχή της ημέρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τις νεφώσεις πάντως να εντοπίζονται τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς επίσης και στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο όμως τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε αρκετά αυξημένη συννεφιά που πιθανώς θα δώσει πρόσκαιρες βροχές ή και τοπική καταιγίδα, φαινόμενα που ίσως επεκταθούν μέχρι τα παράκτια της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και κεντρικής Πελ/νησου και ίσως της βορειοδυτικής Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα μέχρι και αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες. 

Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. ενώ στο βόρειο Ιόνιο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 5-7Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας