Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 12-08-2019 - Εκτίμηση έως τα τέλη της εβδομάδας

2019-08-11

Συνεχίζονται και την Δευτέρα οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις πολύ ισχυροί στα 6-8Βf. Το απόγευμα προς το βράδυ η ένταση του ανέμου στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα φτάνει ακόμη και τα 9Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 21 έως 41 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στα ανατολικά 7Bf. και το βράδυ πιθανώς 8Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών, το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη θα συνεχιστεί ο αίθριος καιρός σε ολόκληρη την χώρα με μόνη ένσταση την νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης όπου στην βόρεια Ελλάδα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μέσα στην Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη θα εξασθενήσουν σημαντικά στο Αιγαίο, την νύχτα όμως της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα ενισχυθούν πνέοντας από ΒΒΔ διευθύνσεις και φτάνοντας ακόμη και τα 9Bf. (κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο). Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα (39 με 40 βαθμούς Κελσίου στην δυτική και βόρεια Ελλάδα).

Την Πέμπτη (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός δείχνει να χαλάει κάπως στην κεντρική και βόρεια κυρίως Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες θα πρέπει να σημειώνονται ασθενείς βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το απόγευμα και μετά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και ίσως τα ορεινά της Θράκης και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Στα υπόλοιπα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη εξασθενημένοι ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στην δυτική και βόρεια Ελλάδα με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή περιμένουμε πολύ καλό καιρό σε ολόκληρη την χώρα με εξαίρεση την βόρεια Ελλάδα όπου το μεσημέρι θα συννεφιάσει και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία και την Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη την χώρα. 

Τέλος σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ΣΚ περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας