ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2019

2019-07-29

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται την Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας, ενώ αντίθετα στα νοτιοανατολικά τμήματα θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες συνθήκες. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στο Ιόνιο ενώ ο υδράργυρος θα πέσει στα βορειοδυτικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΑΡΑ 13-05-2019

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα ενώ αξιόλογες βροχές θα εκδηλωθούν και στο νότιο Ιόνιο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική, δυτική και βόρεια Πελ/νησο. Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Μακεδονία, την Θράκη (κυρίως τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης), την υπόλοιπη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου, χωρίς να έχουν πάντως την ίδια ένταση με τις υπόλοιπες δυτικές - βόρειοδυτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν αποκτήσει πολύ πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, αντίθετα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και τοπικά και την βορειοδυτική Πελ/νησο, θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και το τέλος της ημέρας. Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες με αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6bf. και στο Αιγαίο από Α γενικά διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 15 βαθμούς), στα δυτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές ασθενούς έως μέτριας το πολύ έντασης στα δυτικά και βόρεια του νομού και ίσως στα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου. Το απόγευμα αναμένεται παύση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που κατά διαστήματα θα δίνουν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να φαινόμενα να αποκτήσουν πιο γενικό και αξιόλογο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας