ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-04-2019

2019-07-29

Έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε την Δευτέρα στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους να είναι πολύ ισχυρά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/04/2019

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, αξιόλογες βροχές θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, τα παράκτια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής - βορειοδυτικής Πελ/νησου. Βροχές αναμένονται επίσης στην Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και ίσως πρόσκαιρα την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους θα παρουσιάζουν σημάδια ιδιαίτερα υψηλής έντασης ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα να παρατηρηθεί το φαινόμενο της χαλαζόπτωσης. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν σε γενικές γραμμές έως και το τέλος της ημέρας, αποκτώντας σταδιακά πιο τοπικό χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf., στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις έως 5bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα δώσουν βροχές. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα επιμείνουν όμως μέχρι και το τέλος της ημέρας αποκτώντας πιο τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 3 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε βροχές μέτριας έως αξιόλογης έντασης από την αρχή της ημέρας. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας