Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 16-09-2019

2019-09-15

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Το απόγευμα και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στην Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις που γρήγορα θα στραφούν σε ΒΒΔ με ένταση 3-4Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά πολύ ισχυροί στα 7-8Μπ., από το απόγευμα όμως σταδιακά θα εξασθενούν.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 6-7Μπ. με σταδιακή εξασθένιση στην διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις το απόγευμα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας