ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019

2019-07-29

Μουντό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού κατά την έναρξη της νέας εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Έτσι λοιπόν από την αρχή έως και το τέλος της ημέρας περιμένουμε νεφώσεις τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στα νησιωτικά τμήματα οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν μπόρες τοπικού και ολιγόλεπτου χαρακτήρα στα ορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν γενικά διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις πρόσκαιρα μέχρι 5bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνον. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας