Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 22-07-2019

2019-07-31

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στα νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf. και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο μέχρι 7Bf.

Ο υδράργυρος σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας