ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-03-2019 - ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2019-07-27

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα καθώς αν και η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά περιμένουμε αλλαγή του καιρού. Η θερμοκρασία διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-03-2019

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες σε όλα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια άνευ σημασίας. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά θα συννεφιάσει και μέχρι το βράδυ νεφώσεις θα επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα. Το απόγευμα αναμένονται τοπικές και ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο με τα φαινόμενα αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας να εντείνονται ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΔΝΔ διευθύνσεις 3-4bf. και μέχρι το βράδυ τοπικά 5-6bf.

Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κ.Δευτέρα περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κ.Δευτέρα περιμένουμε αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα σταδιακά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη περιμένουμε σοβαρή μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, την πολύ σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε χειμωνιάτικα επίπεδα. Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ενώ το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Την Τετάρτη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ενώ βαθμιαία μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενίσει. Την Πέμπτη σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία περιμένουμε νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμένεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ όπως όλα δείχνουν το Σ/Κ αναμένεται να επικρατήσει καλοκαιρία με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Υ.Γ.: ΤΗΝ Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΕΔΕΚΦ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ HELLASMETEO ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας