ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-04-2019

2019-07-29

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στην χώρα μας καθώς από το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται εκ νέου επιδείνωση από τα δυτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-04-2019

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες που ίσως αφήσουν τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε πιο αξιόλογα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι ενώ απο κεί και έπειτα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες θα συννεφιάσει στα δυτικά και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Αργά την νύχτα μάλιστα θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις μέχρι 5bf. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις έως 6bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να εκδηλωθούν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή το πρωί και διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας