Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 08-09-2019

2019-09-07

Πιθανότητα μερικής αστάθειας με τοπικούς όμβρους και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά υπάρχει για την Κυριακή ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσουν γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 08/09/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας μέχρι περίπου και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες περιμένουμε στις περισσότερες περιοχές αίθριο καιρό ενώ νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα εντοπίζονται στην Θράκη την Μακεδονία την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο νωρίς το πρωί υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ίσως και κάποια τοπική καταιγίδα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου και ίσως της βόρειας Θεσσαλίας και στο βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μέχρι και αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. που αργότερα θα στραφούν σε ΔΒΔ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει ένας αρκετά ενισχυμένος βοριάς που θα φτάνει τα 6 και τοπικά τα 7Μπ.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις. Στην συνέχεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας