ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2019

2019-07-29

Διατηρείται σε γενικές γραμμές ο αίθριος καιρός σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και μόνον στην Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από Β διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στα ανατολικά παράκτια ίσως έως 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας