ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2019

2019-07-29

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, με τα φαινόμενα παροδικά να είναι τοπικά ισχυρά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφριά υποχώρηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2019

Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο ενώ πιο ασθενή φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλώνονται στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Στερεά, την δυτική και βόρεια Πελ/νησο και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf., στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέχρι 5bf. και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού και διαστήματα με ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα γίνουν περισσότερες και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού και ίσως πρόσκαιρα και περιοχές του λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις που από νωρίς το πρωί θα δίνουν βροχές μέτριας γενικά έντασης. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν και ίσως εκδηλωθεί καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας