Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 18-08-2019

2019-08-17

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σε γενικές γραμμές την Κυριακή στην χώρα μας, ωστόσο δεν θα λείψουν διάσπαρτες νεφώσεις που ίσως πρόσκαιρα πυκνώσουν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μάλιστα για πρόσκαιρη καταιγίδα στην ανατολική και νότια Πελ/νησο. Νωρίς το πρωί υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή στα βουνά της δυτικής Κρήτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf., στο Αιγαίο όμως θα πνέει ένας πολύ ισχυρός Β άνεμος που θα φτάνει και τα 8Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και κατά διαστήματα στα ανατολικά μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας