ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2019 - ΠΡΩΤΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ''ΜΑΤΙΑ'' ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

2019-07-27

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Κυριακή στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα απασχολήσουν τις πρωινές ώρες τα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί 6-7 και τοπικά 8bf. Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 6-7bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις μέχρι 4bf. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου περιμένουμε εξίσου καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την χώρα με τους βοριάδες στο Αιγαίο να εξασθενούν ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο (κοντά στους 22 με 23 βαθμούς κατά μ.ο.) Από την Τρίτη περιμένουμε αλλαγή του καιρού στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και την νύχτα και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (αισθητή στην βόρεια Ελλάδα από το βράδυ). Τέλος σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τετάρτη και μετέπειτα περιμένουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα, αξιόλογες βροχές στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα αλλά και πυκνές έως πολύ πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Όσον αφορά την ισχύ την έκταση και την διάρκεια της ψυχρής εισβολής, θα ενημερωθείτε μέσα από τα νεότερα άρθρα που θα αναρτώνται καθημερινά.

Επιμέλεια πρόγνωσης - εκτίμησης: Ιωάννης Μπουσάκας