ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/01/2019

2019-07-27

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά για να σταματήσουν. Έτσι λοιπόν η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με πολύ καλό καιρό και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά και προς το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Αντίθετα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την βόρεια και ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή συννεφιά που θα δίνει μπόρες τοπικά ισχυρές, αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και τελικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-6bf. που σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ και θα εξασθενίσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και τοπικά 6bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -8 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας