ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-04-2019

2019-07-29

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη (κυρίως ο Έβρος) και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος) όπου το πρωί θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες ίσως πρόσκαιρα ισχυρές. Στην συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού ενώ προς το μεσημέρι και πάλι ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του Έβρου. Μικρή πιθανότητα για κάποια τοπική πρόσκαιρη καταιγίδα υπάρχει και για τις περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις που αργότερα θα στραφούν σε Δ με ένταση έως 4bf. και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις έως το πολύ 4bf.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελαφρώς κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οπότε στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου και ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η σελίδα του Hellasmeteo, σας εύχεται Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους!!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας