Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 28-07-2019

2019-07-31

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός της χώρας μας την Κυριακή με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και ίσως βρέξει πρόσκαιρα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας αναμένεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου θα εκδηλωθούν βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο θα πνέει ΒΒΔ άνεμος μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 39 βαθμούς (τοπικά στην Θεσσαλία δεν αποκλείονται 40 βαθμοί), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 (τοπικά στα δυτικά έως 37) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας