ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-03-2019

2019-07-29

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την τελευταία ημέρα του Μάρτη καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα ιδίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Πελ/νησο, θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τέλος στα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένουμε περισσότερες νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Κρήτης και λίγα χιόνια από τα 800-900μ. και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις 3-4 και βαθμιαία 5bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7-8bf. (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 7bf.).

O υδράργυρος σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα δυτικά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις γύρω στα 6-7 και στα ανατολικά μέχρι 8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας