ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 22/04/2019

2019-07-29

Με αρκετά καλό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η Μ.Εβδομάδα καθώς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια στις περισσότερες ανατολικές κυρίως ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες τοπικές και ασθενείς κατά βάση βροχές θα εκδηλωθούν στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις 5-6bf. και το βράδυ έως 7bf., στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6bf. με βαθμιαία εξασθένιση και στο βόρειο Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις 3-4bf.

Ο υδράργυρος σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Μ.Δευτέρα περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Μ.Δευτέρα αναμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια, ενώ βαθμιαία προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας