ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-04-2019

2019-07-29

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Μ.Παρασκευή στην χώρα μας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά - βόρεια ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Προς το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf.

Ο υδράργυρος χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην δυτική, την κεντρική και την νότια Ελλάδα.

Στην Αττική την Μ.Παρασκευή αναμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Μ.Παρασκευή αναμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπική καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας