ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 25-04-2019

2019-07-29

Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός την Μ.Πέμπτη στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με εξαίρεση την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και έτσι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία, τα ανατολικά της Ηπείρου, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανώς την βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρου χαρακτήρα και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 5-6bf. και στο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις όχι πάνω από 4bf.

Ο υδράργυρος σε μεγάλη άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην δυτική, την κεντρική και την νότια Ελλάδα.

Στην Αττική, την Μ.Πέμπτη αναμένουμε νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, την Μ.Πέμπτη περιμένουμε νεφελώδη ουρανό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω παρατίθεται χάρτης εκτίμησης αφρανικής σκόνης. Όσο πιο έντονο είναι το κόκκινο χρώμα, τόσο πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας