ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 24-04-2019

2019-07-29

Με σχετικά καλό καιρό θα κυλήσει η ημέρα της Μ.Τετάρτης στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και μόνο νωρίς το πρωί ίσως βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα παράκτια της Θράκης με ταχεία όμως βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές η ημέρα θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις πιο αυξημένες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά (λασποψιχάλες).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 5-6bf. (στο νότιο Ιόνιο ίσως πρόσκαιρα και 7bf.) ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5bf.

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 25 (τοπικά και 26) βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νοτιοδυτικά - νότια τμήματα.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και ίσως αφήσουν ψιχάλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω παρατίθεται εκτιμητικός χάρτης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης. Οι περιοχές με το πιο έντονο κόκκινο χρώμα θα επηρεαστούν περισσότερο από το φαινόμενο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας