ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Μ.ΤΡΙΤΗ 23/04/2019

2019-07-29

Αλλάζει λίγο το σκηνικό του καιρού την Μ.Τρίτη στην χώρα μας καθώς αναμένονται στα ηπειρωτικά μπόρες τοπικού χαρακτήρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ Μ.ΤΡΙΤΗ 23/04/2019

Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες θα έχουμε αυξημένη συννεφιά στα περισσότερα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα και έτσι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές (με την μορφή μπόρας) στην Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελ/νησο. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και το τέλος της ημέρας και θα είναι πολύ τοπικού χαρακτήρα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανό να επηρεαστούν και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου καθώς επίσης το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί με ένταση γύρω στα 7-8bf. ενώ στο Αιγαίο Α διευθύνσεις εντάσεως 3-5bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που ίσως αφήσουν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας