Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 02-08-2019

2019-08-01

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες τοπικού και ολιγόλεπτου χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέχρι 6Bf.

Ο υδράργυρος σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στα δυτικά από 21 έως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από B γενικά διευθύνσεις 4-5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Αττική όμως και τα δυτικά προάστεια θα φτάσει τους 37 και ίσως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας