ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-04-2019

2019-07-29

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή καθώς από τα δυτικά θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν βορειονατολικότερα. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΑ στα πελάγη και θα πνέουν πολύ ισχυροί στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα νότια.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 05/04/2019

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε αυξημένη συννεφιά στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές μέτριας έντασης στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα θα έχουν τα φαινόμενα στα υπόλοιπα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά ενώ στα ανατολικά θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα, θα επιμείνουν όμως σε γενικές γραμμές μέχρι και το τέλος της ημέρας. Όμως από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά περιμένουμε σοβαρή μεταβολή του καιρού με έντονες βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την κεντρική και νότια Πελ/νησο και την κεντρική και δυτική Κρήτη. Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικότερα και επηρεάσουν ολόκληρη την Πελ/νησο και την Στερεά Ελλάδα δίνοντας ισχυρές βροχές ενώ ενδέχεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 6-7bf. και στο νότιο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως 8bf., ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. που σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης πρώτα στα δυτικά ενώ μέσα στην νύχτα ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας