Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 09-08-2019

2019-08-08

Διατηρούνται οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών και την Παρασκευή καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με γρήγορη στροφή σε ΒΔ εντάσεως 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf. και κατά διαστήματα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7Bf.

Ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 39 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5Bf. και στα ανατολικά μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας