ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2019

2019-07-29

Αρκετά άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή σε όλη την χώρα καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας περιμένουμε εναλλαγές με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη και ίσως το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως η Σαμοθράκη) όπου από την αρχή έως και το τέλος της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις 3-4bf. που μέχρι το απόγευμα θα έχουν στραφεί σε ΒΔ με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις 3-4bf. και ίσως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο έως 5bf.

Ο υδράργυρος σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αλλά και μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για παροδική βροχή το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας