ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-04-2019

2019-07-29

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη, ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/04/2019

Στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αρκετά καλό καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αντίθετα, από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελ/νησο και ενδεχομένως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γρήγορα μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί ανατολικότερα και θα επηρεάζουν την Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Στερεά και την Πελ/νησο και τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf., και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 4-5bf.

Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις που αρχικά θα δώσουν τοπικές βροχές και ίσως καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Προς το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν και περιοχές του λεκανοπεδίου ενώ ίσως πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι έντονα. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις που η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και ενδέχεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας