Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 12-07-2019

2019-07-31

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σε γενικές γραμμές στην χώρα μας καθώς κατά διαστήματα θα κυριαρχούν οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα δίνουν διάσπαρτες καταιγίδες, παράλληλα όμως δεν θα λείψουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια (τα οποία θα είναι μεγαλύτερα στα νησιά).

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 12/07/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας αναμένεται να επικρατήσει συννεφιά σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας και μάλιστα αυτή η συννεφιά είναι πιθανό να δώσει διάσπαρτες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες σε δυτική και κεντρική Πελ/νησο, δυτική Στερεά Ελλάδα και ίσως στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας κυρίως τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα και μετέπειτα αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην βορειοδυτική Ελλάδα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές στην δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας αναμένεται ένα σύντομο αλλά ίσως ισχυρό πέρασμα καταιγίδων από την δυτική προς την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. (στα Δωδεκάνησα ενδεχομένως μέχρι 7Bf.)

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό χωρίς πάντως να λείπουν διαστήματα με νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα νεφώσεις αλλά και ενδιάμεσες περιόδους με ηλιοφάνεια. Αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες ίσως ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας