ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-06-2019

2019-07-29

Σχετικά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και είναι πιθανό αργά το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας (κυρίως την δυτική, την κεντρική και την βόρεια) και της Πελ/νησου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf.

Ο υδράργυρος στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες να εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας