ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2019

2019-07-27

Παραμένουν οι βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας ενώ βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2019

Στην δυτική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας με ενδιάμεσα όμως διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδίως μετά το μεσημέρι. Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και ανατολική Πελ/νησο, το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενούν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Τέλος στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε άστατο καιρό με διαστήματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 6-7bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας κακοκαιρία με βροχές κατά διαστήματα αξιόλογες. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ύστερα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας


Διαβάστε περισσότερα: https://www.hellasmeteo.gr/news/prognosi-kairoy-ellados-tin-paraskeyi-15-03-2019/