Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 16-08-2019

2019-08-15

Μερική αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας περιμένουμε κατά την διάρκεια της Παρασκευής. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στην θάλασσα του Ιονίου ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 16/08/2019

Κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι και λίγο πριν το ξημέρωμα της Παρασκευής ο καιρός θα καταστεί επιδεινωμένος στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη (κυρίως στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης) καθώς αναμένεται ένα πέρασμα από βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα πρόσκαιρα ισχυρές. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές ενώ τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν στα βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα και θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σε πιο τοπικό επίπεδο στα βουνά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Αργά το απόγευμα και κυρίως κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Σποράδες καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία δείχνουν να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf.

Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό, στην συνέχεια όμως θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αραιή συννεφιά που προοδευτικά θα πυκνώσει και αργά το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή και τοπική καταιγίδα κυριώς στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας