ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2019

2019-07-29

Έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε την Παρασκευή κυρίως στα ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη, ενώ ο υδράργυρος δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 17/05/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της κεντρικής και νότιας Πελ/νησου. Αντίθετα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν στα ηπειρωτικά οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι λοιπόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους ιδιαίτερα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο ενώ ενδέχεται να παρατηρηθούν και χαλαζοπτώσεις. Πιο τοπικά φαινόμενα αναμένονται στην Θράκη ενώ και στο δυτικό και βόρειο τμήμα της Κρήτη το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες η και πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Στα υπόλοιπα τμήματα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει σχετικά καλά με πρόσκαιρες νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα είναι πυκνότερη στα δυτικά και βόρεια, οπότε από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν αρχικά βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και έτσι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως και πάλι στα δυτικά και βόρεια του νομού (περιοχές κοντά στον Κιθαιρώνα, την Πάρνηθα και την Πεντέλη) ενώ θα επηρεαστούν και τα βορειοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου (πρόσκαιρα και το κέντρο της Αθήνας). Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και αξιόλογες βροχές χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδας κυρίως στα παράκτια τμήματα. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας